Tahniah! Peserta Lulus Modul E-Pembelajaran : Penguasaan Penggunaan Google Classroom - Cikgu Suffi (CS)

TERKINI



28 March 2020

Tahniah! Peserta Lulus Modul E-Pembelajaran : Penguasaan Penggunaan Google Classroom

Assalamualaikum w.b.t dan Salam mesra!

Tahniah!
2,734 Peserta Lulus GC TEST LEVEL 1 (25-27/03/2020)

Tahniah! 
12,203 Peserta Lulus GC TEST LEVEL 2 (1-3/04/2020)

Tahniah! 
4,517 Peserta Lulus GC TEST LEVEL 3 (10-12/04/2020)

Tahniah! 
5,537 Peserta Lulus GC TEST LEVEL 4 (20-22/04/2020)

Tahniah! 
5,160 Peserta Lulus GC TEST LEVEL 5 (30/04/2020-2/05/2020)

Tahniah! 
3,508 Peserta Lulus GC TEST LEVEL 6 (10/05/2020-12/05/2020)




Untuk melihat senarai guru yang telah berjaya boleh klik pautan berikut :



Kepada yang belum atau terlepas level pertama, nantikan pengumuman pembukaan penyertaan level seterusnya semua rangkaian sosial eDidik Malaysia dan Kelab Guru Malaysia.

Bermula 25 hingga 27 Mac 2020 yang lepas Cikgu Suffi telah bekerjasama dengan Team eDidik Malaysia memanfaatkan VIDEO TUTORIAL menguruskan akaun Google Classroom menggunakan id MOE yang diperolehi. Sehubungan itu, pihak eDidik menawarkan eSijil dan 6 Jam Kredit untuk sesiapa yang telah menonton kesemua VIDEO TUTORIAL tersebut dan berjaya mendapat markah 80% dalam ujian yang disediakan.

Seramai 2,734 Guru telah menduduki Ujian ini dan lulus dengan mendapat markah melebihi 80% daripada penyertaan keseluruhan sebanyak 3,898 direkodkan.

Terima Kasih kepada semua yang telah mengulangkaji kesemua VIDEO TUTORIAL ini dan teruskan bersama eDidik dan Kelab Guru Malaysia kerana siri ujian ini akan diteruskan sehingga Level 8. Sijil yang paling mahal dan soalan yang paling susah ialah untuk Ujian bagi level 8 kerana merangkumi kesemua soalan antara level. Tidak rugi menonton walaupun terlepas level 1 dan sebagainya kerana level 8 menerbitkan soalan melibatkan kesemua video yang disenaraikan.

Untuk sebarang pertanyaan lanjut, sila PM t.me/GCMalaysiabot untuk respon yang paling pantas dalam dunia!

106 comments:

  1. Belum dpt lagi sijil. LEE LEAN CHOO. TQ

    ReplyDelete
    Replies
    1. pm http://t.me/gcmalaysiabot dan berikan email yang digunakan semasa menduduki ujian level 1

      Delete
    2. Saya Belum dapat sijil

      Delete
  2. Saya tidak mendapat sijil level 1

    ReplyDelete
    Replies
    1. pm http://t.me/gcmalaysiabot dan berikan email yang digunakan semasa menduduki ujian level 1

      Delete
  3. Terima kasih kepada Suffi Yusof yang berkongsi video penggunaan GC yang begitu bermanfaat kepada guru. Saya telah mendapat pengetahuan yang baru, yang cukup untuk menangani masalah pemberian tugasan kepada murid melalui internet.

    ReplyDelete
  4. I have got my certificate yet. What should I do? Can I go for Level 2,tq

    ReplyDelete
  5. Penerangan yang amat terperinci.

    ReplyDelete
  6. Sy termiss level 1
    Level 2 done. 96%

    ReplyDelete
  7. sangat membantu dan kreatif.

    ReplyDelete
  8. Penyampaian Cikgu Suffi memang jelas dan baik sekali. Penyamapian yang dipersembahkan secara berperingkat-peringkat memudahkan guru untuk memahaminya. Syabas Cikgu Suffi dan terima kasih diucapkan.

    ReplyDelete
  9. bagus, pengajaran melalui youtube membolehkan saya mempelajari dan mengulangkaji pada bila-bila masa. Terima kasih

    ReplyDelete
  10. TAHNIAH CIKGU. VIDEO TUTURIAL YANG AMAT MEMUDAHKAN SAYA DAN GURU-GURU UNTUK MENGGUNAKAN GOOGLE CLASSROOM DALAM PDPC. JIKA SEBELUM INI SAYA TAK PERNAH MENGGUNAKAN KEMUDAHAN INI TETAPI SEJAK CITI PKP COVID19 INI SETIAP HARI SAYA MENYERTAI EPEMBELAJARAN SECARA ONLINE YANG DISEDIAKAN OLEH JU DC.

    ReplyDelete
  11. Terbaik cgu, drp cgu Anna, klang

    ReplyDelete
  12. bagaimana kita tahu sudah lulus atau tidak level 2?

    ReplyDelete
  13. syabas
    saru video yang banyak membantu dan mudah difahami

    ReplyDelete
  14. Will I be getting the cert
    My score was 92/100

    ReplyDelete
  15. Tq for a helpful tutorial
    Will I be getting the cert
    I got92/100

    ReplyDelete
  16. Tutorial yg membina dan bermanfaat kpd guru

    ReplyDelete
  17. En Sufi … boleh tak saya ambil test level 1

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hanya akan dibuka semula untuk mana-mana daerah yang berminat dengan syarat setiap penyertaan diberikan kelulusan oleh pegawai PPD untuk mengeluarkan eSijil kepada para peserta (Kami uruskan semuanya, PPD hanya menyatakan persetujuan). Pihak PPD akan menerima segala statistik lulus dan gagal untuk daerah masing-masing bagi tujuan menambah baik tahap penguasaan guru-guru. Huhungi t.me/abeymatpb atau t.me/suffi untuk hasrat ini.

      Delete
  18. Saya baru perasan no ic saya salah 1 digit.. Blh diperbetulkan x

    ReplyDelete
  19. bELUM,TERLEPAS. Boleh say ambil test 1

    ReplyDelete
  20. jika dah ikuti smeua video dan dah lulus score ujian yg ditetapkan. ia boleh dikira sbg e-pembelajaran splkpm tak?

    ReplyDelete
  21. salam cikgu; saya terlepas level 1, dan saya dah ambil test level 2 dan dah lulus. Boleh saya tau apa step seterusnya utk dapatkan sijil? TQ

    ReplyDelete
  22. Replies
    1. Assalam en sufi..saya belum dapat sijil

      Delete
  23. Sorry bertanya takut terlepas pandang msg,,nk tnya mcmna nk dptkan sijil.sy br selesai mnjwb level 2

    ReplyDelete
  24. Sy dh buat tp xde sijil..nk DPT mcmna

    ReplyDelete
  25. Salam sir
    Saya dan tgk semua video dan
    Saya baru je selesai jawab solana kuiz level 2
    Dapat 80 markah
    Macamna nak dapatkan sijil tu ye

    ReplyDelete
  26. Salam cilgu sufi,sijil dikeluarkan setiap level ke@perlu jwb semua level br dpt sinil?

    ReplyDelete
  27. Salam en sufi..saya dah jawab test level 2 ,tapj klu Tak dapat score 100 lulis ke tdk?dpt sijil ke tdk?

    ReplyDelete
  28. Salam Cikgu. Terima kasih banyak banyak kerana video yg dipaparkan sesungguhnya menyenangkan says memahami setiap langkah google classroom.saya telah mengikuti level 2 tetapi missed level 1. Bagaimana saya boleh mendapatkan sijil level 2 ? Saya tak jumpa dalam email saya. Terima kasih . Email saya ialah :
    ave7893@yahoo.com.sg

    ReplyDelete
  29. Salam sejahtera, Cikgu Suffi. Terima kasih kepada Suffi Yusof yang telah berkongsi video penggunaan GC yang begitu bermanfaat kepada guru.

    ReplyDelete
  30. Salam cg suffi..sy dh selesai jwb level 2 sblm kul 12 tgh hr td.bila sy blhdpt kn sijil?

    ReplyDelete
  31. Saya belum dapat sijil untuk level 2

    ReplyDelete
  32. Good day
    Level 2 google classroom begitu juga dgn level telah ditutup.
    kalau saya jawap level 2 saja selepas tutup dan dapat lulus,adakah saya akan diberikan sijil ???
    Sekian, TQVM....

    ReplyDelete
  33. ASSALAM EN SUFI. BAGAIMANA NAK DAPATKAN SIJIL UNTUK LEVEL2?

    ReplyDelete
  34. Bagus, setiap langkah sangat jelas.

    ReplyDelete
  35. Tutorial yg bermanfaat,good.

    ReplyDelete
  36. Ng Ah Lan
    lulus level 2
    berapa mata kredit?

    ReplyDelete
  37. seow soo koon
    lulus level 2
    berapa mata kredit?

    ReplyDelete
  38. saya telah lulus level 2 tanpa mengambil bahagian dalam level 1. Boleh saya tahu apa cara utk dapatkan sijil?terima kasih

    ReplyDelete
  39. Selamat ptg. Sy belum dapat sijil level 2.

    Email myvera830501@gmail.com

    ReplyDelete
  40. Syukur, sy sdh nmpk nama sy. Tq

    ReplyDelete
  41. belum mendapat sijil level 2-Foong Pui Kwan

    ReplyDelete
  42. Saya jawab serentak ya soalan-soalan yang diajukan di ruangan komen.

    Bagaimana dan bila dapat sijil?
    Selepas menduduki ujian, masa untuk proses sijil ialah dalam tempoh 24 jam, selepas 24 jam tersebut sijil akan diemailkan kepada peserta mengikut tarikh yang telah ditetapkan.

    tidak ikut level 1, jawab level 2 layak atau tidak terima sijil?
    Boleh ikut level seterusnya dan layak untuk mengikuti sehingga level-8

    Banyak kali PM operator tapi masih tak dapat sijil?
    Mohon PM operator mengikut tatacara untuk mesej yang telah ditetapkan, mesej tidak mengikut tatacara tidak akan diberi perhatian kerana maklumat yang diberikan terlalu umum. Contoh tiada level, berkaitan apa dan sebagainya.

    dah buat test tapi tak ada nama?
    Di atas ada dua link untuk level 2, jika semak kedua-dua link masih tiada nama, boleh PM http://t.me/GCMalaysiabot untuk berikan details mengikut tatacara mesej yang telah ditetapkan.

    nama silap dalam pangkalan data?
    boleh PM http://t.me/GCMalaysiabot untuk dibetulkan sebelum sijil dihantar kepada anda, kelewatan anda bertindak tidak kan membolehkan sijil dikeluarkan buat kali kedua.

    jawab melepasi tarikh?
    Selagi anda berpeluang untuk menjawab, dapat melihat markah dan lulus selagi itu layak menerima sijil. Setiap kali level ditutup, tiada lagi yang dapat menjawab soalan tersebut kerana telah disekat.

    ReplyDelete
  43. Blm dpt sijil. X tau semak mcmna. Tgok snrai x sggup riban

    ReplyDelete
  44. Alhamdulillah terima kasih atas perkongsian video yg amat membantu dalam GC. Melalui video yg dikongsi saya juga lulus utk ujian GC level 3. Terima kasih lagi sekali

    ReplyDelete
  45. Assalamualaikum cikgu sufi...
    Saya pya dpt 88/100 utk level 3.. Tp ada randa soal 'final score pending'.. Kecewa saya tgh2 mlm... Waktu siang line x ok... Layak ke saya dpt sijil cikgu... Sy byak kali ulang ujian dan ulangi video cikgu... Tkasih cikgu atas segala ilmu

    ReplyDelete
  46. Perkongsian Cikgu Suffi sangat senang diikuti dan mudah memahami. Saya dapat mempelajari banyak ilmu dan bermanfaat tentang banyak cara di Google Classroom.Syabas Cikgu Suffi.

    ReplyDelete
  47. assalamualaikum cikgu. saya tak buat test level 2 dan level 1. saya akqn cuba contact ppd utk mereka handle test utk level 1 dan 2. cuma cadangan saya...rasanya lebih baik jika edidik setiap negeri handle...boleh promote utk upkan penyertaan di peringkat negeri. lebih pantas berbanding menunggu setiap ppd utk kendalikannya. just cadangan.terima kasih.

    ReplyDelete
  48. Assalam
    Terima kasih cikgu Suffi atas kejayaan mewujudkan fenomena GC kpd sebahagian besar guru2 musim cuti covid 19 pkp ni.
    Tahniah

    ReplyDelete
  49. Slm Cikgu Suffi saya dah selesaikan ujian utk GC LEVEL 4 tapi kenapa seperti tak diproses Saya dh ikut semua syarat tp masih x blh nk tgk markah...

    ReplyDelete
  50. Saya telah menyelesaikan ujian untuk level 4..markah 84/100...layak dapat sijil ke

    ReplyDelete
  51. Sy baru join. Terlepas test 1,2,3. Berusaha keras utk test 4. Sambil mengikuti video dan membuat nota. Byk kali masuk n jwb.. Tp jwpn yg diklik tidak pernah aktif.
    Adakah disebabkan masalah line internet?
    Sudah terlepas 4 test, masihkah mampu utk test level lebih tinggi sedangkan baru mula nak belajar?๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ฅ๐Ÿ˜ฅ kemurungan hal GC,tidak dapat seaktif rakan sekerja kerana masalah capaian internet.

    ReplyDelete
  52. Ada ujian lagi ke lepas ni.. saya terlepas semua level Baru sahaja join e didik dan explore video DL cikgu Suffi.

    ReplyDelete
  53. Terima kasih cikgu Suffi... Anda tunjuk ajar dgn slow, saya dpt catch up. Dan slain BM anda, saya faham ๐Ÿ˜‚

    ReplyDelete
  54. Saya telah terima sijil yang sebelum itu,tetapi ada satu sijil no.siri:eDIDIK-36412 tidak diterima lagi.

    ReplyDelete
  55. maaf nak tanya biasanya kalau kita dah lulus ujian berapa lama masa untuk dapatkan sijil serta bagaimana cara sijil diberikan... maaf sekali lg...

    ReplyDelete
  56. maaf nak tanya biasanya kalau kita dah lulus ujian berapa lama masa untuk dapatkan sijil serta bagaimana cara sijil diberikan... maaf sekali lg...

    ReplyDelete
  57. Saya masih belum terima sijil level 1.

    ReplyDelete
  58. Sudah siap dan sudah lulus tetapi satu sijil pun tidak dapat. Kenapa?

    ReplyDelete
  59. Sudah siap dan sudah lulus tetapi satu sijil pun tidak dapat. Bolehkah Tuan dan Puan tolong semak mana masalahnya....Terima kasih.

    ReplyDelete
  60. SAYA TELAH MENDUDUKI E-PEMBELAJARAN PENGUASAAN GOOGLE CLASSROOM LEVEL 6 DAN TELAH MENDAPAT SIJIL PADA 13-5-2020,TETAPI NO KAD PENGENALAN SIJIL SAYA TELAH SILAP 1 ANGKA DAN SAYA TELAH MEMBUAT LAPORAN MELALUI BORANG SIJIL TERCICIR TETAPI SAMPAI SEKARANG SAYA BELUM TERIMA SIJIL BARU SAYA. NO SIJIL SAYA IALAH e-DIDIK-336226.

    ReplyDelete
  61. Slmt ptg cgu Suffi.Minta tolong check kalau ada nama DOMINIC LINIS @ LINGUS LEVEL-5

    ReplyDelete
  62. sy belum dapat sijil GC test level 6 lg

    ReplyDelete
  63. saya telah siap gc level 1 dgn markah 85 dan gc level 2 dgn markah 100, tetapi saya masih belum dapat ke dua-dua sijil. hazimahzainordin@gmail.com

    ReplyDelete
  64. Salam. Saya masih belum terima sijil level 2 lagi.

    ReplyDelete
  65. Salam. Saya belum menerima sijil level 2 lagi

    ReplyDelete
  66. Saya dan isteri belum terima sijil level 2

    ReplyDelete
  67. Assalamualaikum dan selamat petang cikgu Suffi..maaf ..saya tidak terima satu sijil penyertaan: Tajuk : Perkongsian Ilmu E-Pembelajaran Penguasaan Google Classroom (Siri 3) Tarikh:08 Mei 2020 Tempat:Youtube(online) selama 1 jam Anjuran:Edidik Malaysia&Kelab Guru Malaysia....sijil2 pada tarikh:6/5,7/5,9/5,10/5 dan 11/5-Level 6 sudah di terima

    ReplyDelete
  68. cikgu Suffi, saya tak dapat sijil level 7 dgn markah 100

    ReplyDelete
  69. cikgu Suffi, saya tak dapat sijil level 7 dan lulus. bolehkah tolong semak semula? Terima kasih.

    ReplyDelete
  70. Saya masih belum menerima sijil level 5 lagi walaupun telah mengisi borang tentang sijil tercicir.Sekian,terima kasih.

    ReplyDelete
  71. Saya belum terima sijil level 3 jawab soalan pada 10 jun.. emel wannajdiana@gmail.com

    ReplyDelete
  72. Belum terima sijil penyertaan GC Test Level 8
    Email: rego1602@gmail.com

    ReplyDelete
  73. Salam.
    Saya belum lagi menerima sijil penyertaan GC Test Level 8.

    ReplyDelete
  74. Saya belum terima sijil level 7 sifusyawal@gmail.com

    ReplyDelete
  75. Saya masih tak dapat sijil test level 8

    ReplyDelete
  76. cam mana nak cuba joint jawab leval 1

    ReplyDelete

Youtube Channel