Majlis Khatam Al-Quran dan Gotong Royong memasak bubur asyura SK Sungai Samak, PPD Hilir Perak, Teluk Intan - Cikgu Suffi (CS)

TERKINI06 November 2014

Majlis Khatam Al-Quran dan Gotong Royong memasak bubur asyura SK Sungai Samak, PPD Hilir Perak, Teluk Intan

Assalamualaikum w.b.t & salam mesra!

Meriah! itu yang dapat digambarkan merujuk kepada komitmen dan kerjasama guru-guru samakian. Alhamdulillah semuanya berjalan lancar dari penyediaan bahan, masak dan akhir sekali diedarkan kepada semua murid dan guru-guru. Masakan cara utara.. terbaik!

Selamat menjamu selera.. cikgu belanja gambar sikit..


Ini lah untungnya ramai cikgu2 perempuan kat sekolah, kerja potong memotong semuanya selesai dalam bentuk yang elok.. kalau serah kerja2 pemotongan ini kepada cikgu rasanya pelbagai bentuklah yang wujud.
Itu dia bubur asyura yang telah siap dimasak dan sedia untuk diedarkan.


Pengerusi KGK Cikgu Solah dan pembantunya HJ Hamidi yang dedikasi. 

Sentuhan terakhir Ustazah Basirah sebelum bertukar ke Kuala Kangsar..insyaAllah.
Ini dia orang kuat majlis.. Ustazah Norihan, tak ceria suasana kalau tak ada ustazah di lokasi. Cikgu Fitri, orang kuat SK Sungai Samak. Apa saja kerja semua jalan.. membujur lalu melintang patah.


Cikgu Haji Hamidi dan Cikgu Suffi mengendalikan satu kawah bubur asyura dengan penuh semangat!
Maaflah gambar tidak disusun mengikut aktiviti, kesuntukkan masa. Cikgu ucapkan tahniah dan selamat menikmati juadah hasil tangan seluruh warga kerja samakian. Kerjasama terbaik samakian sentiasa cemerlang. InsyaAllah.No comments:

Post a comment

Youtube Channel